Skip to main content
Allt

5 tips när du väljer städföretag för kontorsstädning

By 11 maj 2023No Comments

Ett professionellt kontorsstädningsföretag ansvarar för att se till att kommersiella byggnader, såsom kontor och andra arbetsplatser, hålls rena och snygga. Detta innebär en mängd olika tjänster, t.ex. dammsugning av mattor, moppning av golv och torkning av skrivbord. Dessutom kan de också behöva rensa ut papperskorgar, damma av hyllor, fönsterbänkar och andra ytor samt städa badrum. Beroende på kontorets eller arbetsplatsens storlek kan det också bli nödvändigt med regelbundna uppgifter som djuprengöring av mattor. Professionella städare använder ofta specialiserad städutrustning och specialprodukter som inte är tillgängliga för allmänheten, vilket innebär att en mycket högre hygienisk nivå kan uppnås. Ett kontorsstädningsföretag av hög kvalitet bör också kunna tillhandahålla en verifieringskedja av sitt arbete för att säkerställa att alla områden har rengjorts ordentligt och att de är säkra för både anställda och kunder.

5 tips att tänka på när du tar in offerter på kontorsstädning

1. Kontrollera företagets referenser och recensioner: Innan du anlitar en kontorsstädning är det viktigt att granska deras kundrespons och referenser för att se till att de är pålitliga och trovärdiga. Se till att läsa recensioner på nätet samt prata med personer som har använt deras tjänster.

2. Överväga deras städmetoder: Se till att det kontorsstädningsföretag du anlitar använder moderna och miljövänliga rengöringsmetoder och produkter som är säkra för både din personal och dina kunder. Fråga dem vilken typ av utrustning och förnödenheter de använder, samt vilka miljövänliga certifieringar eller standarder de följer.

3. Utvärdera omfattningen av de tjänster som erbjuds: Se till att kontorsstädningsföretaget kan uppfylla alla dina specifika krav, t.ex. djuprengöring av mattor, möbler, fönster, väggar, golv etc., sanering av ytor med desinfektionsmedel etc., sophämtningstjänster etc., förutom att tillhandahålla vanliga vaktmästartjänster som att damma av skrivbord/stolar etc.

4. Fråga om deras tillgänglighet: Fråga det potentiella kontorsstädningsföretaget hur ofta de kommer att vara tillgängliga för servicebesök, vilka öppettider de har om du behöver service efter arbetstid eller helgstädning, och hur snabbt de kan reagera i händelse av akut spill eller kladd som kräver omedelbar hjälp.

5. Tänk på kostnaderna: Få offerter från flera kontorsstädare innan du väljer en så att du kan jämföra priser och hitta en välrenommerad tjänst som passar in i din budget utan att offra kvalitet eller tillförlitlighet. Det är också viktigt att tänka på om priset inkluderar förnödenheter som dammsugare, moppar och hinkar – dessa saker kan debiteras extra beroende på leverantör. Kontakta Hyperionservice för offert.