Skip to main content

Om du funderar på att hoppa bungyjump i Vic Falls har du säkert hört att du kan röra vid vattnet under hoppet. Även om det är sant för ett hopp i Cairns, Nya Zeeland och Macau Tower Bungy, måste du också hålla dina bungee-snören torra och borta från regnperioden. Innan bungyjump, men läs den här artikeln för viktig information om bungy-snöres storlekar och vad du kan förvänta dig.

Bungee cord storlekar

Det första du bör veta om bungee-snören är vad de är gjorda av. Bungy-snören som används för bungyjump är ofta gjorda av mil-spec eller standard kommersiell sladd. Dessa är vanligtvis mellan 0,25-0,62 tum, men bungy-snören som är utformade speciellt för bungyjump kan variera i diameter. Bungy-snören för bungyjump bör vara 0,62 tum i diameter.

AJ Hackett Cairns räknas som det högsta vattenberöringshoppet i Nya Zeeland

AJ Hackett Cairns bungytorn är landets enda. Den delar sitt namn med Kiwi som populariserade sporten på 1980-talet. Här kan våghalsar hoppa upp till 50 meter i luften och röra vid vattnet nedanför. Flera olika typer av hopp finns tillgängliga, inklusive tandem- och BMX-cykelhoppning.

Macau Tower Bungy har ett ”Guide cable”-system som begränsar svängningen

Macau Tower Bungy är ett av världens högsta bungyhopp. Du kommer att hängas 30 meter över marken och sakta ner och studsa efter ditt hopp. Designat för att vara säkert för människor i alla åldrar, detta äventyr är tillgängligt dag och natt. Ett ”Guide cable”-system hjälper till att förhindra en person från att gå över kanten. Läs mer här vastmanlandsdelen.se

Victoria Falls Bridge

Victoria Falls Bridge är en av de mest ikoniska platserna i Zimbabwe och Zambia, och Victoria Falls Bungee Jump-bron är ett utmärkt val om du letar efter lite adrenalinfyllt kul. Bron sträcker sig över gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, så du kommer garanterat att se fallen och känna adrenalinet rusa när du susar över dem. Om du är fysiskt utmanad kan du också välja att hoppa bungy jump från bron, som är designad för att tillgodose de särskilda behoven hos personer med funktionshinder.

Säkerhetsåtgärder

Vid bungyjump är säkerheten av yttersta vikt. Inte bara själva hoppet är riskabelt, utan även hopparens rygg och ögon kan skadas. Många olyckor och skador beror på felaktiga bungee-linfästen och trassling. Innan du hoppar, överväg din längd, vikt och antalet hoppare, och se till att konsultera en professionell. Huvudskador är den vanligaste dödsorsaken under denna aktivitet. Dessutom kan de extrema krafterna som utövas av hoppet leda till allvarliga skador, inklusive ögonskador, blödningar och till och med tillfällig försämring av synen.