Skip to main content

Dalarna, med sina snötäckta landskap och traditionella charm, är ett förtrollande resmål som kommer till liv särskilt under julperioden. En plats där kulturen flätas samman med naturens skönhet och skapar en unik atmosfär som gör varje upplevelse minnesvärd. Trollnäs Gårdshotell, beläget i hjärtat av Dalarna, bjuder in besökare till en julupplevelse av särskild art med sitt fantastiska julbord.

Julbordet på Trollnäs Gårdshotell är inte bara en måltid; det är en resa genom Dalarnas kulinariska traditioner. Restaurangen, omgiven av en fridfull atmosfär och vacker natur, ger gästerna möjlighet att uppleva den lokala smaken av jul i varje tugga. Vid ankomsten välkomnas gästerna av doften av glögg och nygriljerade mandlar, vilket genast sätter tonen för en festlig kväll.

Bordet är en färgsprakande palett av traditionella rätter, noggrant tillagade för att hylla regionens rika arv. Sill i olika smaker, från lök och senap till vitlök och löjrom, är en smakresa i sig. Knäckebröd och Västerbottenpaj kompletterar sillen perfekt och ger en balans av krispighet och krämighet. En hjärtevärmande start på måltiden.

Den huvudsakliga rätten är en frossa av kött och fisk, alla beredda enligt gamla recept som gått i arv från generation till generation. Gravad lax, inkokt torsk och prinskorv smälter i munnen och avslöjar den omfattande expertisen hos kökets kockar. Köttbullar och prinskorv, de svenska klassikerna, är självklara höjdpunkter, saftiga och smakrika som alltid.

Ostbrickan, en traditionell avslutning på det svenska julbordet, bjuder på en mängd lokala ostar som kittlar gom och sinne. Den sötma från fruktchutney och knapriga kex skapar en perfekt balans.

Det finns ingen bättre avslutning på måltiden än de söta läckerheterna som erbjuds. Risgrynsgröt, pepparkakor och saffranspannacotta tar gästerna tillbaka till barndomens jular, där varje tugga väcker varma minnen.

På Trollnäs Gårdshotell är julbordet inte bara en gastronomisk upplevelse; det är en resa genom Dalarnas kultur och traditioner. Varje rätt är en kärleksfull hyllning till regionens kulinariska arv, och varje tugga är en stund av ren förtjusning. Att äta julbord här är att delta i en fest av smaker, dofter och känslor som kommer att skapa minnen för livet. Det är en resa genom Dalarnas hjärta, där varje rätt berättar en historia och varje måltid är en kärleksfull hälsning till julens magi.