Skip to main content
Allt

Grönt Kort kurs

By 14 juni 2024No Comments

En Grönt Kort kurs i golf är en introduktionskurs för nybörjare som vill lära sig grunderna i golf. Kursen sträcker sig vanligtvis över flera veckor och inkluderar både teoretisk och praktisk undervisning. Under kursen lär sig deltagarna om regler och etikett på golfbanan, grundläggande golfsvingar, puttningsteknik, och strategier för att spela olika typer av hål.

Kursen fokuserar även på att lära deltagarna om olika golfklubbor och deras användning, samt grundläggande förståelse för banan. Målet med Grönt Kort kursen är att ge deltagarna tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna spela golf på ett säkert och respektfullt sätt på en riktig golfbana.

Under kursens gång genomgår deltagarna vanligtvis både praktiska övningar på övningsområden och lektioner på driving range, samt spel på kortare banor för att öva sina färdigheter under verkliga förhållanden. Efter att ha fullföljt kursen och klarat ett teoretiskt och praktiskt prov utfärdat av golfklubben eller instruktören, tilldelas deltagarna sitt gröna kort, vilket är ett bevis på att de har tillräckliga kunskaper för att spela golf på riktiga banor.

Om Vidbynäs

Allt startade med två entusiasters gemensamma dröm om en golfupplevelse i toppklass. Vidbynäs skulle bli en njutning för alla och en utmaning för de bästa. Wild and beautiful är banarkitekten Brian Curley’s egna ord om Vidbynäs. Vår historia är vägledande för oss än idag i vår strävan att skapa en högklassig, naturlig och annorlunda upplevelse för sinnerna.

Det finns få aktiviteter som är lika bra som golf när du vill göra något kul tillsammans med familj och kompisar i en fantastiskt miljö. Grönt kort är golfens introduktionsutbildning och ger dig både praktisk och teoretisk kunskap för att kunna maxa din upplevelse på banan. Välkommen att börja ditt golfande hos oss.

Allt startade med två entusiasters gemensamma dröm om en golfupplevelse i toppklass. Vidbynäs skulle bli en njutning för alla och en utmaning för de bästa. Wild and beautiful är banarkitekten Brian Curley’s egna ord om Vidbynäs. Vår historia är vägledande för oss än idag i vår strävan att skapa en högklassig, naturlig och annorlunda upplevelse för sinnena.